Kurstilbud
Den nasjonale forskerskolen arrangerer Allmennkurset, som er et forskerkurs i kjønnsforskning med undervisere fra ulike miljøer. Hvert år arrangerer forskerskolen også en stipendiatsamling. I tillegg arrangeres forskjellige workshops. Forskerskolen informerer også om lokale ph.d.-kurs innenfor kjønnsforskning ved alle norske universiteter.
Deltakerne på allmennkurset vil få mulighet til å fordype seg i de metodiske aspektene ved kjønnsforskning, reflektere over disse og bruke dem i egne avhandlinger. I tillegg møter deltakerne andre ph.d.-studenter innen kjønnsforskning, og kan utveksle forskningsrelaterte erfaringer, samt bygge nyttige nettverk for fremtiden.
2025
Stipendiatsamling
Onsdag 4. juni inviterer Den nasjonale forskerskolen i kjønnsforskning til samling for doktorgradsstipendiater i forkant av konferansen Kjønnsforskning NÅ! (5.–6. juni), på Universitetet i Oslo.
Stipendiatene vil få mulighet til å presentere arbeidet sitt, diskutere det med hverandre og bygge nettverk med andre forskere.
Vi ønsker alle doktorgradsstipendiager innen kjønns- og seksualitetsstudier og tilstøtende felt velkommen til å sende inn sammendrag (300-500 ord) som skisserer spesifikke teoretiske og/eller metodiske problemstillinger knyttet til deres prosjekter.
Les fullstendig invitasjon her.
Frist for å sende inn abstracts og registrere seg er 10. mars. Følg lenken for påmelding: Registreringsskjema
Allmennkurset 2025
Mer informasjon kommer.
Workshops
I tillegg til Allmennkurs og stipendiatsamling tilbyr Forskerskolen workshops om skriving, publisering og andre temaer som er relevante for unge akademikere.
Lokale kurs
De forskjellige norske universitetene tilbyr også andre ph.d.-kurs, som ikke er i regi av Forskerskolen, men som alle stipendiater kan melde seg til. Kursene handler både om feministisk teori, feministisk vitenskapsteori og feministiske forskningsmetoder i en bred forståelse og om mer spesifikke tematikker innenfor kjønnsforskning.
Skeiv Forskningsgruppe ved Universitetet i Stavanger er åpen for at folk med interesse for dette forskningsfeltet kan registrere seg på epostliste og dermed få informasjon om og delta i seminarene vi arrangerer. Informasjon på norsk her, informasjon på engelsk her.